Zomer in het Salzburgerland

De zomer doorbrengen in het Salzburgerland is een goed alternatief voor de verzengende hitte van de Franse of Spaande binnenlanden. De berglucht is gezond en dat is bewezen.

En mocht het in het dal toch eens ongelofelijk warm worden, dan kan men eenvoudig met de gondel naar boven. Want op 2.000 meter is het dan heerlijk verfrissend.

Respect voor de natuur: voor jong en oud 

Maar wist u dat er in de directe omgeving van Maria Alm heel veel bijzonders te ontdekken valt? Een gids kan u begeleiden naar de mooiste en meest bijzondere plekken. Bijvoorbeeld tijdens een zoektocht naar de edelweiss, het bijzondere en beschermde Alpenbloemetje dat alleen op onmogelijke en onbereikbare hoogten schijnt te groeien. Ook kunt u een tocht van enkele dagen maken (met of zonder gids) door het Steinerne Meer en van hut naar hut trekken.

Ook voor de kinderen zijn er speciale programma's, die hen de wonderschone natuur laten zien. Zo zijn er bijvoorbeeld wildvoederplekken, waar de begeleiders de kinderen mee naar toe nemen. Onderweg vertellen ze (in het Nederlands, als u dat wenst) de kinderen allerlei wetenswaardigheden over de flora en fauna van dit gebied.