Zomervakantie in de bergen, Maria Alm in de Oostenrijkse Alpen.

Als het woord Alm in een dorpsnaam voorkomt, kunt u er gevoeglijk van uitgaan dat het om een dorp met een romantisch, sprookjesachtig karakter gaat. Zo ook Maria Alm. Een prachtig dorp in de bergen en de Oostenrijkse alpen, de ideale zomervakantie voor het hele gezin.  

Gemeente Maria Alm

Maria Alm is een gemeente in de deelstaat Salzburgerland in het noorden van Oostenrijk. In deze gemeente liggen ook de dorpen Hintermoos en Hinterthal, beide ook een zeer geliefde vakantiebestemming.

Hochkönig Bergreich in de Noord-Oostenrijkse bergen 

Maria Alm ligt in het gebied Hochkoenig, op zo'n 980 km. afstand van Utrecht. Dit is een gebied binnen het Salzburgerland, dat direct bij de Duits-Oostenrijkse grens begint. Het gebied is genoemd naar de berg Hochkönig, met 2.941 meter hoog de hoogste berg van de omgeving.

Maria Alm ligt op een hoogte van 800 meter. Het dorp ligt in een vallei aan de voet van het berggebied 'Steinerne Meer', een kalkstenen bergmassief dat tevens de grens is met Duitsland. In dit internationaal bekende wandelgebied kunt u 's zomers fantastische wandelingen maken.

Goed bereikbaar met auto of trein

De geografische ligging biedt nog meer voordelen. Doordat het in een doodlopend dal ligt, gaan de drukke stromen vakantieverkeer er langsheen. Vlak na München kunt u de autobahn al verlaten en via secundaire wegen Maria Alm bereiken. Dat scheelt u niet alleen een hoop stress, maar ook tol. Goedkoop reizen dus!

En heeft u wel eens aan de mogelijkheid gedacht om met de trein te gaan? De Deutsche Bundesbahn heeft regelmatig aanbiedingen. Met een treinkaartje van € 36,- enkele reis, tien uur reizen en drie keer overstappen staat u al op het station in Saalfelden (prijspeil 2007, opstapplaats Emmerich). Vanaf Saalfelden neemt u vervolgens de bus of de taxi om de laatste vijf kilometer van uw reis te overbruggen.